Newspeak ersätter Java?

På IDGs hemsida kan man idag läsa att Java får tuff konkurrens från det nya programmeringsspråket Newspeak. Visst innehåller språket många fördelar gentemot Java om man läser specifikationen, men jag har svårt att tänka mig att det kommer att bli en konkurrent den kommande tiden. Språket är inte färdigutvecklat och om/när det väl blir det kan det bli svårt att etablera sig. Vilken IT-avdelning är intresserad av att byta till ett språk som få har kompetens inom? Däremot kanske de som utvecklar Java föra in fördelarna med Newspeak. Även om det är en långsam process att få in nya saker i Java så tror jag dom hinner med det innan Newspeak kan bli ett ”hot”.

Personligen tycker jag ändå att det är kul med nya programmeringsspråk, så jag ska definitivt följa utvecklingen för Newspeak och i alla fall skriva en ”Hello World” applikation.

Lämna en kommentar