Varför bloggar jag?

Bra fråga får jag säga till mig själv. Jag är ju lika sen på det som jag var med att börja lira nätpoker, dvs omkring 2-3 år, skulle jag tro. Nu menar jag inte att den första bloggen startade för max tre år sedan, men det tog väl fart för 1-2 år sedan? Fast, ska man vara ärlig har jag skrivit privat på webben till och från sedan första kursen på Soft Center i Ronneby i slutet av 80-talet, parallellt med att jag gjorde lumpen. Fast, på den tiden fanns inte begreppet Blog och den enda webbläsaren som fanns om jag minns rätt var ”Mosaic” och det fanns några få hemsidor runt om i världen att surfa till. Ville man komma åt information fick man snarare använda sig av Unix klienter som ”Gopher” – tror jag det hette. Chatta kunde men dock redan då, med IRC klienter.

Ehh, snacka om att inte hålla sig till ämnet. Jo, varför blogga…jo, jag gillar att skriva, har en del åsikter om IT, teknik och prylar mm som andra kanske (osannolikt, jag vet) vill ta del av PLUS det faktum att man tydligen kan tjäna kosing på det. Läste i Tommy K Johanssons blogg att han tjänade omkring 30 ksek under en månad. Sjukt. Tror knappast jag kan konkurrera med honom, men att blogga och ha kul och samtidigt få lite betalt för det vore kanon. Vi får väl se hur det blir med det, just nu bloggar jag mest för att det är skoj. Om jag får någon volym på besöksantalet kanske jag sätter in lite reklam.

Lämna en kommentar