Utveckling av mini-sajter

Just nu befinner jag mig i en utvecklingsfas. Av de omkring 600 domäner som jag köpte under julrean så har jag skapat enkla välkomstsidor med relevant innehåll till omkring 300 av dom under januari-februari. Jag valde ut de 300 som inte hade någon type-in trafik och alltså inte drog in något när dom var parkerade. Dom har blivit indexerade och haft trafik omkring en månad vardera. Nu handplockar jag dom med mest trafik och utvecklar mini-sajter till dom med mer relevant (och unikt) innehåll. Samtidigt kommer jag lyfta över domäner som är parkerade på Namedrive till egen parkering med enkel startsida för att få dom indexerade.

I denna fas överger här min egna parkeringslösning och lägger upp domänerna i en WordPress MU installation – dvs en installation av WordPress till alla domäner. Det fungerar helt perfekt eftersom jag verkligen gillar WordPress som CMS verktyg. Speciellt skönt är det nu när jag endast behöver underhålla en installation.

Hittills har jag utvecklat grunder för ett antal mini-sajter i ett receptnätverk med nedanstående teman:

Bröd recept

Gnocchi recept

Fruktdrink

Har även hunnit med grunden till några resesajter:

Guide till Las Vegas

Reseguide till Lökken

Egypten charter

Värt att notera att mini-sajterna bara är ”grundade” – mer innehåll ska läggas till innan dom kan anses färdiga, om en hemsida nu blir det någon gång. Förhopningen är i alla fall att dom ska dra in mer än sin förnyelseavgift under ett års tid.

Lämna en kommentar