Snabb test av ScribeFire

I ett gammalt nummer av Internetworld tipsade dom om ett antal hemsidor med tips på hur man tjänar pengar på internet. En av sidorna dom tipsade om var Problogger.net och där hittade jag en länk till en Firefox plugin vid namn ScribeFire. Den skulle tydligen underlätta för oss som bloggar.

Med denna plugin slipper man att gå till sin hemsida och logga in för att skriva i sin/sina bloggar. Istället klickar man bara på en ikon i verktygsfältet och vips dyker det upp en editor som lägger sig halvvägs ovanför aktuell sida i webläsaren. Detta inlägg är det första jag skriver med denna plugin och det känns som ett bekvämt sätt att blogga. Man kan surfa omkring och hittar man något intressant att blogga om klickar man bara på ikonen och kommenterar en artikel i sin blogg.

Det finns även ett annonsnätverk kopplat till ScribeFire, vid namn QuickAds, vilket blir nästa sak att prova. Som jag förstår det ska det vara en sorts front-end till flera av de större annonsnätverken som t.ex. AdSense och Advertising.com.

En detalj jag saknar (eller ej lyckats hitta ännu) i ScribeFire är stöd för min SEO plugin i WordPress. Avsaknaden av detta innebär att jag ändå måste logga in på min hemsida för att lägga till metadata taggarna. Men fördelen med att snabbt kunna skapa inlägg när man surfar kanske uppväger detta. Tiden får utvisa det.

Lämna en kommentar