Skillnaden mellan div id och div class

I grund och botten är jag systemutvecklare men i mitt senaste projekt är jag utsatt för en hel del webbutveckling. Inget fel i det eftersom mina hobby projekt består av utveckling av webbsidor. En fråga jag ställde mig idag när jag felsökte HTML-kod var -”vad tusan är skillnaden mellan div id och div class egentligen”?

Ni som är rutinerade webbutvecklare vet säkert detta, men ska skriver ner det i bloggen så att jag själv kommer ihåg det.

Skillnad 1

ID är tänkt att användas en gång per sida, medans CLASS upprepade gånger. Alltså, div class används för element som behöver stylas om flera gånger på samma sida, medans div id används för element som endast stylas en gång.

Skillnad 2

ID har företräde framför CLASS. Detta innebär i praktiken att element som stylas med både ID och CLASS får stilen som är deklarerad med ID.

Lämna en kommentar