Säljer några premium domäner

Som de flesta som sysslar med SEO och marknadsföring på webben vet så spelar domännamnet en stor roll i rankingen i olika sökmotorer som t.ex. Google och Bing. Enligt källor som t.ex. SEOMoz.com kan domännamnet väga in upp till drygt 50% av rankingen beroende på sökmotor och huruvuda alla nyckelord finns i domänens namn eller ej. Domänens TLD (läs ändelse, t.ex. .SE) har viss betydelse, men att ranka bra med svenska ord med ändelser som .com och .net brukar inte vara några problem.

Nedan är en lista på premium domäner inom olika nischer som jag nu lagt upp på auktion hos MissDomain. Ja, ordet ”premium” är ju ett intressant val, men ett domännamn med exakt match på det man avser sälja eller skriva om på sin sida anser jag vara ”premium”, speciellt om det dessutom finns söktrafik och flera företag som annonserar riktat mot sökordet./domännamnet.

Premium auktioner hos MissDomain
Premium auktioner hos MissDomain

För närvarande har jag enklare startsidor på dessa domäner med syfte att låta domänerna ”åldras” i sökmotorerna. Enligt många SEO experter spelar nämligen domänens ålder i sökmotorerna också roll i rankingen. Ovan domäner har snart varit indexerade i Bing och Google i ett år.

Lämna en kommentar