Så gick janauari 2010

Årets första månad är över och det kom att bli min bästa månad hittills om man ser till inkomster från mina små hemsidor. Bara inkomsterna på Adsense nådde 8ksek, vilket bådar gott för framtiden då majoriteten av mina sajter endast består av en enkel startsida med massor av potential. Återstår bara hitta tiden för att utveckla dom.

Hela januari har i princip gått åt till att skapa startsidor för de 160 domäner som jag köpte i slutet av december. I denna stund håller Google på att indexera dom och efter det är gjort blir det att utveckla trevliga små hemsidor av dom. Jag ser fram emot att kunna ägna var och en av domänerna lite tid. En del tid kommer också gå åt till att förfina mina ramverk / system / applikationer för massutveckling och parkering av domäner. Eftersom jag driver en stor mängd sajter med WordPress som backend så måste jag ha en plattform som delar samma kodbas. WordPress uppdateras så ofta att jag inte skulle ha en chans att hinna uppdatera alla sajter utan en sådan lösning. Tidigare använde jag mig av WordPress MU för detta, men kodbasen för MU kommer snart att mergas in i vanliga WordPress, så därför har jag gått tillbaka till att använda vanliga WordPress, men vissa kodmodifikationer för att kunna dela samma kodbas mellan flera domäner.

I december / januari provade jag också på att köra en VPS lösning och det slutate med att jag teckande mig för en VPS hos IPeer. Kommer utveckla och driva mina sajter där fortsättningsvis.

Jag har också hittat en spännande alternativ till att köra affiliateprogram hos olika mäklare som t.ex. Tradedoubler och CJ. Det finns ett par olika företag som tillhandahåller en central mäklartjänst av de största affiliatemäklarnas utbud och dom genererar affiliatelänkar automatiskt år dig. Affiliatelänkarna skapas när besökaren klickar på länken, via ett Java Script. För besökaren ser länken ut som vilken vanlig länk som helst. De två företag jag tittat på hittills heter Viglink och SkimLinks. Jag ska testa detta på några av mina bloggar framöver. Återkommer med utvärderingar.

Lämna en kommentar