Parkera domäner på egen hand, del 2

Detta inlägg är en fortsättning på Parkera domäner på egen hand, del 1 – där jag hade en introduktion till parkering av domäner. Den senaste tiden har jag arbetat på en egenutvecklad parkeringslösning för domäner men tänkte ta en kort paus och skriva av mig lite i bloggen.

Målet med min lösning är att ta fram ett system där jag initialt kan parkera mina domäner på en egen webserver eller webbhotell och har full kontroll över statistik och den reklam som visas. Självklart blir en annan fördel att jag får 100% av eventuella annonsintäkter. Som jag nämnde i föregående inlägg skulle jag råda er som äger ett antal domäner och inte vet vad ni ska göra med dom (eller inte har tiden) att i alla fall parkera dom hos Namedrive under tiden som ni utvecklar eller funderar på vad ni vill göra med dom. Idag har jag själv omkring 700 domäner parkerade där, i avvaktan på att min egna lösning ska bli färdig….så dom blir nog kvar ett tag….

Vad behövs mer för att ta fram en sådan lösning? Jo, man behöver antingen en egen webbserver med egen/egna IP adresser och namnservrar så att man kan surfa till hemsidor kopplat till denna webbserver, eller ett webbhotell som tillåter obegränsat antal domäner kopplade till samma konto. Några exempel på leverantörer är Binero och Loopia. På så vis behöver man inte köpa ett webbhotell per domän vilket lönar sig redan efter ett par domäner. En klar fördel är att ha ett webbhotell där man också kan styra om vilken katalog som en domän ska peka på för att på så vis slippa kopiera all kod till varje domän. Själv använder jag mig av Servage till min parkeringslösning och Binero samt Loopia till mina färdigutvecklade hemsidor samt som leverantör vid domäninköp då dom brukar erbjuda de bästa priserna och har trevliga kontrollpaneler. För ett bra erbjudande med 25 GByte extra utrymme hos Servage, använd denna länk.

Om du vill följa resten av min guide, se till att du äger eller köper några domäner du vill parkera samt skaffar ett webbhotell med egenskaperna ovan, plus att dom stödjer PHP och MySQL. Det går givetvis bra att läsa annars också 🙂

Tills nästa inlägg kan du fundera på vilka egenskaper du tycker en egen (enkel och grundläggande) parkeringlösning bör ha och posta gärna frågor och förslag i bloggen.

Ett tips: om du ska satsa på att äga och utveckla domäner bör du driva minst en katalog anser jag. På så vis har du ett enkelt projekt där du lär dig grundläggande PHP och MySQL samt får du snart lite inkomster genom reklamlänkar. En annan stor fördel är att du snabbt kan få Google att indexera dina nya sidor genom att lägga upp dom i din egen länkkatalog så snart du är klar med sidan (eller i det skick du vill ha den indexerad). Bäst är nog att utveckla katalogen från grunden, men om det känns tungt föreslår jag phpLD eller Indexscript som alternativ.

Lämna en kommentar