Parkera domäner på egen hand, del 1

Det finns gott om hemsidor som erbjuder parkering av domäner i väntan på att dom ska utvecklar eller säljas vidare. Hemsidor som t.ex. SEDO och Namedrive erbjuder denna tjänst och ger dig några cent tillbaka för varje klick på de annonser som visas på dina parkerade domäner. Skulle jag rekommendera någon av de tjänster som finns tillgängliga idag så skulle det bli Namedrive, då de har bra stöd för svenska annonser och ger störst del av intäkterna tillbaka till sina klienter.

Men varför inte utveckla en egen domänperkeringstjänst? Jo, självklart är det tidkrävande och omständigt. Men det kan både vara kul och i slutändan ge mer tillbaka eftersom du får 100% av intjänade annonsintäkter och har full kontroll över vilka annonser som visas och du kan iterativt utveckla dina hemsidor. Dock bör man undvika att publicera just AdSense annonser i ett tidigt skede då Google inte uppskattar att man använder AdSense på parkerade sidor. Se till att du har något att erbjuda dina besökare innan du integrerar AdSense på dina parkerade sidor.

Däremot finns det gott om affiliate sidor som har annonsörer som kan tänka sig att annonsera på hemsidor som ännu inte är helt utvecklade ännu. Genom att bygga en AdSense liknande backend med PHP och MySQL så kan du relativt enkelt skapa en egen domänparkeringslösning där du publicerar affiliate annonser på dina parkerade domäner, baserat på hur du kategoriserat dom och/eller vilka nyckelord du associerat domänerna och annonsörerna med.

Vi ha precis gjort en egen ”beta” av en sådan lösning och har för avsikt att gå igenom grundera i lösningen på denna blogg. Under tiden rekommenderar vi att ni som är intresserade av att hänga med i vår kommande guide anmäler er till följande affiliate program (om inte redan anmälda):

  • Double.net – gott om ”pay-per-click” annonsörer och relativt lätt att bli godkänd till de flesta affiliateprogrammen
  • Affiliator.com – snäppet seriösare än Double.net – många annonsörer och bra ersättningar om dina besökare utför avslut. Högre krav på sidor som får visa annonser

Vi återkommer snart med vad man bör tänka på innan man drar igång projektet.

Lämna en kommentar