Överlåtelse av .NU domäner

I dagarna sålde jag min första .NU domän efter att jag blivit kontaktad av den registrar som jag köpt domänen hos och tagit kontakt med och förhandlat lite med köparen. Domänen köpte jag tidigare i år under en domänrea då man kunde köpa .NU domäner för 9 SEK per styck. Köpeskillingen landade på 7,500 SEK + moms, en ganska trevlig förtjänst. Tänk om resterande 49 domäner kunde säljas för samma summa.

Överlåta .nu domän
Överlåta .nu domän

Att överlåta .NU domäner har jag läst en del om sporadiskt i forum som t.ex. WN och dnzup.se och förstått att en överlåtelse är betingad med en hög överlåtelse avgift. Något som köparen är informerad om och alltså inget hinder. Tyvärr visade det sig att den registrar (Binero) som domänen var registrerad hos inte själv tillhandahåller möjligheten att överlåta domänen genom dom.

Lösningen kommer att bli en av följande

  1. genomföra överlåtelsen genom Nunames direkt. Då får man skriva ut och fylla i en blankett från dom som sedan mottagaren av domänen ska signera och skicka in till dom. Kostar 150 Euro + en årsavgift
  2. överföra domänen till Loopia eller dylik registrar och göra överlåtelsen genom dom. Detta medför en överföringskostnad samt en dyrare överlåtelsekostnad än om jag väljer Nunames direkt

Att hantera överlåtelsen genom en svensk registrar låter spontant tryggast men onödigt dyrt, så det lutar åt det första alternativet.

Vad skulle du gjort? Finns det andra alternativ?

Lämna en kommentar