.mobi – blir det något av denna TLD?

Satt idag och surfade runt på några bloggar med fokus på domäner och läste i ett inlägg att .mobi domäner snart kommer att sätta fart. Samtidigt läser jag på andra bloggar att sannolikt inte kommer bli någon större användning av denna TLD i framtiden. Så, vem har rätt? Eftersom jag är ganska ny inom detta område hoppas jag du som läser och har en åsikt om detta lämnar en kommentar i alla fall. 🙂

Gjorde några taget-ur-luften sökningar på diverse GEO domäner i kommunen jag bor i och fann att alla var upptagna!? Hmm, det fick mig i alla fall att göra en mer vetenskaplig sökning där jag hittade ett antal lediga GEO domäner med anknytning till Sverige. Slutade med att jag köpte tre av dom och parkerade dom på Namedrive med en gång. Ser det som ett test, kanske trafik, kanske inte. Det får väl bli en indikator på om denna TLD är värd att se över i mera detalj. Om man tar en titt på NameBio så framgår det i alla fall att det finns en domänmarknad för denna TLD. Återkommer med en rapport om vilka domäner och hur utfallet blev framöver…

Har du någonsin surfat till en .mobi address med din mobiltelefon? Jag kan erkänna att jag aldrig gjort det…

Lämna en kommentar