Min plan – i grova drag

Jag pratade lite smått om vikten av att ha en plan med sitt utvecklingsarbete på nätet igår och lovade återkomma med min egen. Nu har jag sovit på saken och kommit fram till något som kanske kan likna en plan, i grova drag. Jag är inte ute efter att tjäna snabba pengar, utan jag vill successivt bygga upp en portfölj med domäner, mini-sajter, små tjänster och bloggar på nätet.

Den första tiden framöver kommer jag att fokusera på att bygga upp min domänportfölj och hitta så många bra domäner som möjligt, till bra pris, helst genom att hitta domäner som går att köpa för nyregistreringspris. Detta kan liknas vid att köpa upp mark till framtida projekt, till förmånligt pris. För att få in pengar till kommande förnyelser så måste jag låta mina domäner jobba lite också. Detta medför att en del av dom kommer att

  1. parkeras på en parkeringssida, i mitt fall arbetar jag mest med Namedrive
  2. utvecklas till mini-sajter på 2-5 sidor med relevant innehåll i syfte att dom ska marknadsföras, ”åldras” och dra in reklampengar
  3. säljas – ja, sannolikt kommer jag att sälja en hel del domäner som köpts in också, för att få kapital att förnya domäner jag hellre vill utveckla

Jag tror dessutom att det är bra tajming att köpa domäner detta året, när ekonomin ser ut som den gör. Man ser dagligen bra domäner som inte förnyas och antingen kan snappas eller registreras för hand.

Efter att jag har fått en bra mix av parkerade sajter och mini-sajter som tuffar på och drar in pengar så tänkte jag utveckla enklare tjänster, starta forum och bloggar som jag aktivt kan driva under en uppstartsfas. Förhoppningsvis kommer dessa sidor som jag sköter och utvecklar snäppet seriösare också dra in mera.

Långsiktigt mål skulle vara omkring 400 hemsidor med fördelning enligt nedan:

  1. 20% parkerade domäner som drar in mer än sin förnyelsekostnad
  2. 60% mini-sajter som minst drar in cirka 2x förnyelsekostnaden
  3. 20% hemsidor som driver aktivt i form av bloggar, forum och tjänster
  4. 5% några sidor inom ehandel.

Jag har svårt att rita upp en 20-årsplan idag dock, utan för mig handlar det om att hela tiden hålla utkik efter bra deals på domäner detta året, i kombination med att utveckla mini-sajter och en del försäljning.

En dröm/vision om 10 år vore dock att vara tillräckligt etablerad att jag kan försörja mig på mina sajter och 2-4 bloggar där jag skriver något inägg var, varannan dag, i kombination med olika konsultuppdrag inom SEO och systemutveckling.

Lämna en kommentar