Konsten att hålla fokus

Ibland tröttnar man på att sitta vid datorn och köpa/sälja domäner, leta efter prospekt (och suspekts) eller jobba med sina micro- och/eller macrosajter. Då blir det lätt att man ger upp och lägger ner sina projekt för en tid och till sist ligger dom där och samlar damm och allt slit man investerat har blåst bort. Gjorde så vid ett tillfälle förra året och lät mina halvdana/halvfärdiga projekt ligga och skvalpa på nätet vilket resulterade i att dom åkte ut från Google SERPen och blev bannade. Jag borde sett till att slutföra eller i alla fall, tagit ner dom tillfälligt. Istället försvann dom och dess intäkter och all investerad tid med dom. Nu måste jag istället jobba mer och gå ner på knä för att få Google att indexera dom igen…

Nåja, det var förra året. Nu är det nya friska tag – nya ideer – nya domäner och mer fokus. Någon timme varje kväll och små avslut var eller varannan dag som hela tiden driver mig framåt. Att skriva ett Excelark med punkter som man kan bocka av succesivt funkar bra för mig och att känna att man kommer framåt är viktigt.

Hur gör ni för att inte tröttna och tappa fokus?

En sak jag borde lägga till på min lista är att göra ett ryck med mitt första webbprojekt – katalogen Webbfavoriter.se – den behöver fräschas upp och kanske en notis om att det tar låååång tid att få en länk godkänd just nu….

Lämna en kommentar