Domänportföljen överbelastad

Nu närmar sig årets rea på domäner sitt slut och det ska bli mycket skönt att kunna fokusera på något annat än att fundera på köpvärda domäner. Antalet domäner i min domänportfölj just nu vet jag faktiskt inte, det ballade ut något under priskriget mellan Loopia och Binero. Under ett dygn hade Loopia satt priset på .SE domäner (samt webbhotellskonton under ett år) på 1 SEK! Sjukt pris, men dom räknar säkert med att kamma hem pengarna genom att man använder deras tjänster framöver. Jag tog i alla fall tillfället i akt och registrerade ett antal konton och massor av domäner. Jag menar, 1 spänn, snacka om att man kan känna på många domäner då för en billig peng. I efterhand inser man dock att det mest bidrar till onödigt arbete. Jag får i alla fall tillfälle att se vad min egna parkeringslösning duger till.

Mitt i den pågående rean skulle IIS släppa spärren på kvarvarande svenska geografiska domäner som dom hållit reserverade för kommunerna i Sverige. Jag hade i god tid sållat fram de bästa (enligt mig) domänerna och sorterat dom i listor och insåg inte förrens det var för sent att man så klart kan beställa snapback på de hetaste kandidaterna. Är man nybörjare inom domänbranschen så är man. Dock lyckades jag knipa en hyfsad mängd domäner genom Loopia och behövde pga det endast betala 9 SEK per domän. Jag hamnade till och med på plats 9 (eller 10) bland de personer och/eller företag som handlat flest domäner under detta släpp.

Så nu har hur som helst min domänportfölj växt så det knakat de senaste veckorna och jag skulle tro att jag nu innehar omkring 700 domäner av blandad kvalitet och inom diverse olika ämnen. I dagsläget är de flesta parkerade hos Namedrive och vad jag kan se så har en hel del ett par type-ins om dagen vilket borde vara ett tecken på ett lyckat köp. Kanske slänger jag upp en sida där man kan söka igenom mitt innehav och anmäla sig som intresserad köpare framöver, men först måste jag gå igenom mina gamla domäner som skall förnyas i början av nästa år för att se om några ska säljas av eller ej. Ni lär se några domäner ur innehavet till salu på denna sida, MissDomain eller Webmasternetworks framöver.

Har du själv köpt något under årets decemberkampanjer?

Lämna en kommentar