Domänparkering – ett varningens ord

För snart ett år sedan halkade jag in på området domänspekulation, i samband med att jag läste om detta någonstans och det pågick en liknande kampanj på domänpriser som vi ser på t.ex. Binero och Loopia
just nu. Så fram med alla gamla och nya ideer på domäner som skulle kunna ha ett värde i andra hand, eller som egna projekt. Det hela slutade med att jag köpte på min omkring 170 domäner – de flesta med ganska bra namn. Jag var förvånad att det fortfarande fanns något vettigt kvar att köpa överhuvud taget, men .SE domäner har kanske inte nått sin peak riktigt ännu. Nåväl, parkerade dom på SEDO ett tag under tiden som jag färdigställde lite andra projekt. Sparsamt med besökare och sjukt låga ersättningar för klick på SEDO. Hade AdSense på redan etablerade sidor Webbfavoriter.se och Blekingeforum.se sedan ett tag tillbaka och såg att man kunde få mycket bättre ersättning om man själv parkerade dom och gjorde så att sidorna kunde nås med sökningar på Google.

Det är här varningen kommer in: Gör inte så, dvs parkera sidorna själv med s.k. MFA (Made For Adsense) sidor. Förr eller senare så ryker dom från Google och vem vet när man kan tänkas få dom tillbaka i indexet. Eller ens varför dom rök. Google kör ganska enkelriktad kommunikation…. Parkera dina sidor hos t.ex. NameDrive (bättre avkastning än SEDO) och utveckla dom en i taget innan du lanserar dom för Google. Lägg in sparsamt med AdSense reklam. Se framför allt till att läsa (gjorde jag) Webmaster guidelines noga (gjorde jag INTE).

Det är i alla fall så jag ska göra nu. Behålla de domäner som jag anser vara premium eller halv-premium av de jag köpte på mig, utveckla dom och sedan be Google om en reinclusion request. Det ska gå att få tillbaka sina sidor i SERPEn, men många tycks försöka, men få lyckas.

Nåja, nu är det stor rea på domäner hos Loopia – dags att börja om från början! Än finns det domäner kvar till oss alla. 🙂

Lämna en kommentar